Optibet Lokomotīve uzvar līderi

Optibet Lokomotīve uzvar līderi

Daugavpils Optibet Lokomotīve spīdveja komanda vairāk nekā 4500 skatītāju klātbūtnē savā mototrekā Polijas 2. līgas mačā ar 48:42 pārspēja līderi Opoles komandu un spēra platu soli pretī pusfinālam.

Tas bija līdz šim skaistākais spīdvejs šajā sezonā Daugavpilī un tas ir abu komandu nopelns. "Loko" izvirzījās vadībā pēc 4. brauciena, kurā 5:1 uzvaru atveda Kevins Jūls Pedersens un Viktors Palovāra - 14:10 - un vadību vairs neatdeva. Jevgeņija Kostigova un Palovāras uzvara 9. braucienā ar 4:2 ļāva pirmo reizi panākt 6 punktu pārsvaru (30:24), bet Adams Eliss un Ķasts Puodžuks jau nākamajā braucienā atkal uzvarēja ar 4:2 un rezultāts kļuva 34:26. Pirmo reizi drīkstēja sākt domāt par uzvaru. Četri no pieciem atlikušajiem braucieniem beidzās neizšķirti 3:3 un katrā no tiem "Loko" pāris kontrolēja situāciju, bet zaudējums vienā no braucieniem ar 2:4 liecina par mājinieku cīņassparu - Moriss otro vietu izrāva pēdējos metros. Vēl divreiz pirms tam trešo vietu līdzīgā veidā ytršo vietu izrāva Puodžuks un tieši tāpēc tā pirmām kārt[ām bija komandas uzvara.

Morisa rēķinā - 13 punktu, Pedersenam - 11, Elisam - 8, Kostigovam - 7, Palovāram - 5, Puodžukam - 3 un Ernestam Matjušonokam - 1 punkts.

Jau svētdien nākamais mačs Poznaņā ar Franča Gusta pārstāvēto komandu, bet Kostigovs un Oļegs Mihailovs sestdien Ungārijā brauks Eiropas pāru čempionāta pusfinālā. Jābūt trijniekā, lai būtu finālā.