Skorpioni un Gusts pārtrauc Optibet Lokomotīve uzvaru sēriju

Skorpioni un Gusts pārtrauc Optibet Lokomotīve uzvaru sēriju

Daugavpils Optibet Lokomotīve spīdveja komanda Polijas 2. līgas mačā Poznaņā ar 37:53 zaudēja SpecHouse PSŽ komandai un vēl nenodrošināja sev vietu pusfinālā. Skorpionu rindās viens no labākajiem bija Francis Gusts.

Sākums daugavpiliešiem bija veiksmīgs un varēja būt vēl veiksmīgāks. Pirmajā braucienā Adams Eliss un Jevgeņijs Kostigovs uzvarēja ar 4:2, bet junioru braucienā par diviem brīdinājumiem startā tika diskvalificēts Francis Gusts. Pret Kevinu Jūlu Pedersenu un Ričardu Ansviesuli palika Olivers Buškevičs, kurš pirmā riņķa mačā Daugavpilī trijos braucienos neieguva nevienu punktu. Likās - ja ne 5:1, tad 4:2 uzvara būs noteikti, taču Buškevičs izejā no pirmā līkuma (pirms tam viņam vēl bija kritiens ieejā pirmajā līkumā, kad mūsu pāris iespieda Buškeviču burtiski kā knaiblēs, un tikai ar ceturto mēģinājumu junioru brauciens beidzot varēja notikt) apsteidza abus "Loko" braucējus un pārliecinoši finišēja pirmais - tikai 3:3. Trešajā braucienā Niks Moriss un Viktors Palovāra uzvar ar 4:2 - summā 11:7. Ceturtajā braucienā mājinieki divus punktus atguva - Daniils Kolodinskis un Pedersens zaudēja ar 2:4, taču Kolodinskis meistarīgi noturēja aiz sevis pieredzējušo norvēģi ar Polijas pasi Rūni Holtu. 13:11 pēc pirmās braucienu sērijas. Vēl sekoja Elisa un Kolodinska, kā arī Palovāras un Kostigova neizšķirti 3:3, bet ar to daugavpiliešu labā daļa šajā mačā arī beidzās.

Trīs nākamos braucienus mājinieki uzvarēja ar 5:1, tad vēl divus ar 4:2 un pēc 11. brauciena mača iznākums jau bija izšķirts - 40:26 Poznaņas komandas labā. Pēc neveiksmes savā pirmajā braucienā lieliski brauca Gusts, kurš uzvarēja trijos braucienos pēc kārtas un sasniedza labāko laiku braucienā šajā mačā. Izskatījās, ka mājinieki veica kaut kādus regulējumus savos motociklos, jo pat pēc zaudēta starta vai pirmā līkuma viņi pamanījās tikt vadībā. Tikai 12. braucienā izdevās uzvarēt atkal kādam no "Loko" - Palovāra pārtrauca Gusta uzvaru sēriju un panāca 3:3. Gustam summā 11 punktu četros braucienos. Pirmajā abu komandu mačā "Loko" uzvarēja ar 6 punktu pārsvaru, tā ka niecīgas izredzes bija uz bonuspunktu, jo trīs braucienus pirms beigām bija 29:43. No pēdējiem trim braucieniem viesi zaudēja tikai vienā (1:5 pēdējā braucienā), taču galaiznākumā - 37:53.

No "Loko" leģionāriem šoreiz nesanāca mačs Pedersenam un izskatījās, ka dāņu juniors tā arī nesaprata, kā braukt Poznaņas mototrekā un kā tam pielāgot motoru - tikai 2 punkti. Pērējie varbūt arī nebija pārliecinoši visos braucienos, taču tikai viņi arī spēja uzvarēt braucienos un regulāri vest punktus - Morisam un Elisam pa 9, bet Palovāram 8 punkti. No pašmāju braucējiem labākais bija Kolodinskis, kurš atveda 6 punktus, tikai vienreiz finišēja ceturtais un izcēlās ar lielu cīņassparu. Tikai 2 punkti Kostigovam (četros braucienos) - garie pārbraucieni no Daugavpils uz Naģhalāsu un tad uz Poznaņu tomēr nevarēja neietekmēt. Viens punkts - Ansviesulim.

Turnīra tabulā Poznaņas komanda mūs panāca - abām komandām pa 15 punktiem, taču trešie tagad ir "Skorpioni", jo viņiem ir pārsvars savstarpējos mačos. Nākamais un regulārā čempionāta pēdējais mačs "Loko" būs 17. jūlijā Tarnuvā ar "Unia" komandu, kura vienīgā vēl teorētiski var izjaukt pirmo četrinieku. Pirmajā riņķī uzvarējām Tarnuvas komandu ar 59:31 un man ir grūti izdomāt, kam vajadzētu notikt, lai daugavpilieši viesos zaudētu ar 29 punktu starpību, un kam būtu jānotiek, lai Tarnuva pēdējā mačā uzvarētu Poznaņā kaut vai ar minimālu pārsvaru. Taču vispirms pašiem viss ir jāizdara 17. jūlijā un tad varēs domāt par pusfinālu un gatavoties tam (pirmā vieta divos mačos tiksies ar ceturto, otrā - ar trešo).