Bez optimisma Žešuvā

Bez optimisma Žešuvā

Vienu no pēdējo sezonu smagākajiem zaudējumiem piedzīvoja Daugavpils Optibet Lokomotīve spīdveja komanda, kas Polijas 2. līgas čempionāta mačā Žešuvā zaudēja ar 27:62. Tā ir sagrāve.

Žešuvas "Texom Stal" komanda ir viena no pretendentēm uz iekļūšanu 1. līgā, objektīvi un vēl savā mototrekā tā ir spēcīgāka, taču... Ne jau tik ļoti, lai tai zaudētu tik bezcerīgi un ar 35 punktu starpību. Turklāt "Loko" bija savā pašreiz labākajā sastāvā, taču nevienam no daugavpiliešiem neizdevās iegūt desmit punktus. Skaidrs, ka Jevgeņija Kostigova, Daniila Kolodinska, Stīvena Vorala un Ernesta Matjušonoka sniegumu nevarēja nemaz neietekmēt tas, ka sestdien viņi piedalījās (kaut arī Matjušonoks bija rezervists un nestartēja) Eiropas čempionāta pusfinālā, bet tad mēroja gandrīz 1000 kilometrus uz Žešuvu, bet... Tāda ir spīdvejistu dzīve, tamlīdzīga situācija nav nekas nebijis un tāpēc tas nav attaisnojums tik smagam zaudējumam.

Sākās viss ar Kevina Jūla Pedersena uzvaru un neizšķirtu 3:3 pirmajā braucienā, bet tad četrus pēc kārtas braucienus uzvarēja mājinieki un turklāt trīs no tiem ar 5:1. Pirmo uzvaru braucienā (4:2) "Loko" pāris guva tikai 8. braucienā, kad attiecīgi pirmajā un trešajā vietā finišēja Vorals un Kolodinskis - rezultāts kļuva 17:31. Par izglābšanos runa bija pāragra, taču varēja domāt par cienīgu spēkošanos, bet... Četras reizes pēc kārtas 1:5. Mūsējiem kurioza neveiksme gadījās pēdējā 15. braucienā, uz kuru Vorals un Niks Moriss izbrauca ... nepareizas krāsas ķiverēs. 0:5. Vai tad nevienam nav jāseko, kādas krāsas ķiverē braucējs dodas uz startu? Vienīgi Pedersens (divreiz) un Vorals (vienreiz) spēja uzvarēt savos braucienos. Pedersenam 8 punkti un tas arī bija lielākais punktu skaits starp "Loko" spīdvejistiem. Nekādi nevar iebraukties šosezon "Loko" rindās komandas pagājušās sezonas līderis austrālietis Niks Moriss, kaut gan pēdējās dienās viņš trenējās Poznaņā, kur regulēja dzinējus un gatavojās reabilitēties par neveiksmīgo sniegumu iepriekšējā mačā Daugavpilī ar Gņezno "Start" komandu. 6 punkti četros braucienos - diezin vai tas ir sekmīgs sniegums. Pa 5 punktiem atveda Kolodinskis un Vorals. Kostigovam tikai 2 punkti trijos braucienos, savukārt abi mūsu juniori kopā atveda vienu punktu (Gustavs Grāns) 7 braucienos... Nākamais mačs "Optibet Lokomotīvei" tagad būs 7. maijā savā mototrekā ar pagājušās sezonas 2. līgas vicečempioni Opoles komandu, kuras rēķinā ir trīs uzvaras trijos mačos. Nekas cits neatliek, kā vien reabilitēties.