Optibet Lokomotīves atriebība Pilā

Optibet Lokomotīves atriebība Pilā

Daugavpils Optibet Lokomotīve spīdveja komanda Polijas 2. līgas čempionāta mačā Pilā guva pārliecinošu un ļoti svarīgu uzvaru cīņā par vietu pusfinālā.

Iepriekšējo maču "Loko" aizvadīja savā mototrekā tieši ar Pilas komandu, nenoturēja desmit punktu pārsvaru un beigās vēl gandrīz zaudēja - 45:45. Atriebība Pilā bija skarba - "Optibet Lokomotīve" uzvarēja ar 57:33. Uz maču Pilā tika nolemts neaicināt dāni Kevinu Jūlu Pedersenu, kurš abu komandu pirmā riņķa mačā bija viena no labākajiem daugavpiliešu rindās, bet uzaicināt zviedru junioru Gustavu Grānu un angli Stīveni Voralu. Tas šķita diezgan riskants gājiens, taču tas pilnībā attaisnojās.

Daugavpils komandai par labu nāca arī ... laika apstākļi. Pilā lija, vienubrīd mača norise pat bija apdraudēta, taču lietus mitējās un tieši tas mūsējiem nāca par labu. Kādā veidā? Viss ir vienkārši - mājinieki celiņu sagatavo parocīgāku saviem braucējiem, bet lietus visus priekšdarbus "aizskaloja". Jau mača gaitā celiņš bija tāds, uz kura visā tā platumā varēja veikt apdzīšanu un tas bija tieši tas, kas vajadzīks "Loko" braucējiem - nereti, pat zaudēdami startā, viņi apsteidza mājiniekus un guva uzvaras. Sanāca, ka viesos bija braukt parocīgāk nekā savā mototrekā Daugavpilī, kur pašreiz diezgan ātri izveidojas tā sauktā sliede un pārāk daudz izšķir starts, pirmais līkums un pirmais aplis. "Optibet Lokomotīve" sāka ar Vorala un Jevgeņija Kostigova 5:1 uzvaru, kas deva papildus pārliecību. Tad sekoja divi pēc kārtas neizšķirti (Grāns uzvarēja junioru braucienā), bet 4. braucienā 5:1 uzvaru guva Ķasts Puodžuks un Grāns - 16:8 pēc pirmās braucienu sērijas. Vēl pēc trim braucieniem - 26:16. Varēja, protams atcerēties, ka arī mačā Daugavpilī bija desmit punktu pārsvars, taču šoreiz bija pavisam cita situācija - "Loko" turpināja dominēt un trīs braucienus pirms mača beigām viss bija skaidrs - 44:28. Un tad vēl sekoja 5:1 uzvaras Vorala un Nika Morisa, kā arī Mosisa un Puodžuka izpildījumā. Par uzvaru šoreiz pienācās 3 punkti, jo pirmā riņķa mačā Daugavpilī bija neizšķirts, un šis bonuspunkts beigās var izrādīties ļoti svarīgs.

Lielisku mačua izvadīja Jevgeņijs Kostigovs, kurš atveda 14 no 15 iespējamajiem punktiem un nezaudēja nevienam no mājiniekiem. 11 punkti austrālieša Morisa rēķinā, pa 10 punktiem - Voralam un Puodžukam, kuram tas bija viens no labākajiem mačiem pēdējos gados. Daniilam Kolodinskim - 6 punkti, Grānam - 5 (trijos braucienos), Vienu punktu ieguva Ričards Ansviesulis, bet Ernests Matjušonoks piedalījās tikai vienā braucienā un finišēja ceturtais (viņš bija ar 8. numuru jeb rezervē, lai nepieciešamības gadījumā varētu kādu - tajā skaitā junioru - aizstāt, taču tādas vajadzības nebija). Pilas komandas rindās Oļegs Mihailovs ieguva tikai 2 punktus rijos braucienos. Polijas spīdveja 2. līgas turnīra tabulā "Optibet Lokomotīve" ar 9 punktiem ir 3. vietā. Tik pat punktu (viens mačs mazāk) ir Žešuvas komandai, bet tikai par punktu vairāk Opoles komandai (arī par vienu maču mazāk). Toties tuvākie skotāji Gņezno "Start" spīdvejisti atpaliek par 4 punktiem (viņiem arī par maču mazāk). Tagad "Optibet Lokomotīve" 2. jūlijā uzņems Tarnuvas komandu, kuru pirmajā riņķī viesos uzvarēja. Atkal jāņem trīs punktus.