Ļebedevam tikai 5 punkti Lonigo, Lindbeks - trešais Landshutā

Ļebedevam tikai 5 punkti Lonigo, Lindbeks - trešais Landshutā

Latvfijas spīdveja labākais juniors Andžejs Ļebedevs ar 5 punktiem sāka pasaules junioru čempionāta finālu un gandrīz līdz teorētiskām samazināja savas izredzes atilkušajos divos posmos iejaukties cīņā par medaļām, savukārt "Lokomotīves" leģionārs Antonio Lindbeks sekmīgi aizvadīja Eiropas čempionāta otro posmu, kurā ieņēma trešo vietu un pacēlās uz trešo vietu arī kopvērtējumā.

Junioru pasaules čempionāta pirmais finālposms Lonigo mototrekā Itālijā neveiksmīgi sākās nesen Biķerniekos redzētajam Aleksandram Loktajevam no Ukrainas, kurš savā pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, savainoja delnas locītavu un no sacensībām izstājās. Tajā braucienā piedalījās arī Andžejs Ļebedevs, kurš brauciena atkārtojumā piekāpās arī vienam no medaļu pretendentiem dānim Mikelam Beham. Nav slikts sākums. Divus punktus (zaudēja zviedram Viktoram Palovāram) Andžejs atveda arī savā otrajā braucienā. Četri punkti pēc diviem braucieniem - arī nav slikti, taču diemžēl turpinājumā sekoja divas nulles pēc kārtas (zaudēts divos braucienos, kuros pretī stājās tikai medaļu pretendenti)... Savā pēdējā braucienā Ļebedevs atveda vienu punktu un ar 5 punktiem pēc pirmā posma ieņem 12. vietu.

Pa 14 punktiem ieguva polis Bartožs Zmažliks un dānis Mikels Mihelsens (papildbraucienā par pirmo vietu posmā uzvarēja Mihelsens), bet trešais pēc pirmā posma ar 11 punktiem ir vēl viens dānis Nikolajs Busks Jakobsens. Pa 10 punktiem ir uzreiz četriem spīdvejistiem - dāņiem Mikelam Beham un Andersam Tomsenam (pirmā posma pārsteigums), kā arī austrāliešiem Bredijam Kurcam un Maksam Frikem.

Otrais finālpoms risināsies 15. augustā Ļubļinas mototrekā Polijā.

Eiropas čempionāta otrajā finālposmā Landshutas mototrekā Vācijā par uzvarētāju kļuva Emīls Saifutdinovs no Krievijas, kurš ir līderis arī kopvērtējumā, bet trešo vietu ieņēma Daugavpils "Lokomotīves" leģionārs Antonio Lindbeks.

"Toninju" sacensības sāka neveiksmīgi un pēc pirmajiem diviem braucieniem viņam bija tikai viens punkts (trešā vieta un diskvalifikācija par kritiena izraisīšanu), toties tad viņš četras reizes pēc kārtas uzvarēja (tajā skaitā - pēdējās cerības pusfinālā, kurā brauca 3.-6. vietas ieguvēji pēc pamatsacensībām). Finālā Lindbeks piekāpās Saifutdinovam un dānim Niki Pedersenam.

Neveiksmīgs šis posms bija mums labin zināmajiem brāļiem Lagutām - gan Grigorijs, gan Artjoms ieguva tikai pa 5 punktiem un krietni samazināja savas izredzes paspēkoties par medaļām.

Pēc diviem finālposmiem Saifutdinovam ir 31 punkts, Pedersenam - 29, Lindbekam - 23 punkti. Tuvākajam līderu trio sekotājam poļu spīdveja leģendai (Landshutā ieguva 12 punktus un brauca finālā!) Tomašam Gollobam - 18 punktu.

Trešais no četriem finālposmiem risināsies 15. augustā Kumlas mototrekā Zviedrijā.