Optibet Lokomotīve sezonu pabeidz ar uzvaru

Optibet Lokomotīve sezonu pabeidz ar uzvaru

Ar uzvaru Polijas 2. līgas čempionātu pabeidza Daugavpils Optibet Lokomotīve spīdveja komandā - savā mototrekā ar 57:33 pārspēta Ravičas komanda. Divu maču summā - 90:89 un līdz ar to izdevās iegūt arī bonuspunktu, taču turnīra tabulā "Loko" šosezon finišēja 5. vietā. Iekļūšanai pusfinālā pietrūka savā mototrekā divos mačos izlaisto uzvaru...

Ravičas komanda jau arī bija zaudējusi izredzes tikt pusfinālā, turklāt spīdveja klubam esot finansiālas problēmas un varēja paredzēt, ka labākajā sastāvā viesi neieradīsies. Tā arī notika - tikai pieredzējušais Damjans Balinskis,,Tomašs Orvats, Blažejs Vipjors un Nikodems Bartohs spēja izrādīja nopietnu pretestību mājiniekiem, taču ne visos braucienos un ne regulāri. Paredzēdami šādu situāciju, daugavpilieši arī uzaicināja uz maču tikai vienu leģionāru - šā gada Lielbritānijas vicečempionu Stīvenu Voralu (piedalīsies rīkotāju braucēja lomā nākamajā GP posmā Kārdifā). Pirmo reizi Polijas līgas mačā piedalījās juniors Ņikita Kauliņš.

Mača liktenis kļuva skaidrs jau diezgan drīz - 28:14 pēc septiņiem braucieniem. Piecus no pirmajiem desmit braucieniem "Loko" pāri uzvarēja ar 5:1, vēl vienu ar 4:2 un panāca jau 41:17 savā labā, kas praktiski nozīmēja uzvaru visā mačā. Viesi summā uzvarēja tikai vienā no 15 braucieniem - pašā pēdējā ar 4:2... Uz pēdējiem diviem braucieniem mājinieki varēja atļauties pieteikt tikai juniorus un savu pirmo punktu Polijas 2. līgā ieguva Kauliņš.

Četri "Loko" spīdvejisti sakrāja vismaz pa 10 punktiem - 11 punkti Daniilam Kolodinskim, pa 10 punktiem Ķastam Puodžukam, Voralam un Jevgeņijam Kostigovam, 8 punkti Ričardam Ansviesulim, 4 punkti Artjomam Juhno, 3 - Ernestam Matjušonokam un viens punkts - Kauliņam.

Pēdējais mačs Polijas 2. līgā aizvadīts, jau tiek domāts un aktīvi strādāts nākamās sezonas komandas sastāva veidošanā, bet spīdveja sezona Latvijā vēl nav beigusies. 10. septembrī Daugavpilī paredzēts Latvijas atklātais čempionšts (tā dalībnieku sastāvs būs zināms nākamnedēļ un paredzams, ka piedalīsies visi labākie pašmāju spīdvejisti ar Andžeju Ļebedevu priekšgalā) un acīmredzot pirmo reizi notiks arī Latvijas čempionāts 125 kub.cm klasē. Jaunā maiņa aug.