Optibet Lokomotīve rāda spēku un uzvar favorītus

Optibet Lokomotīve rāda spēku un uzvar favorītus

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komanda sezonas pirmajā Polijas Nacionālās līgas mačā savā mototrekā ar 51:39 pārspēja vienu no līgas favorītēm Gņezno komandu "Ultrapur Start". 12 punktu pārsvaram nav jārada maldīgu priekšstatu par mača gaitu - uzvara tika nodrošināta tikai priekšpēdējā braucienā un "apzīmogota" pēdējā braucienā.

Vēsajā laikā "Lokomotīves" spīdveja stadiona tribīnēs sanāca "tikai" apmēram 4000 skatītāju, taču nevienam no viņiem nebija auksti - mačs bija "karsts" no pirmā līdz pēdējam braucienam. Pēc Ķasta Puodžuka un Renē Baha uzvaras ar 4:2 pirmajā braucienā tika gaidīts viesu junioru pāra revanšs, jo vismaz sezonas sākumā Daugavpils komandas juniori nav viens no komandas trumpjiem, taču juniori - pārsteidza. Un vispirms jau Ņikita Kauliņš, kurš asā divcīņā pārspēja viesu labāko junioru Mikolaju Čaplu un guva savu pirmo uzvaru braucienos Polijas līgas sacensībās. Trešais bija Artjoms Juhno - atkal 4:2 un summā 8:4. Četru punktu pārsvars bija arī pēc pirmās braucienu sērijas (pirmajiem četriem braucieniem) - 14:10 un tas ne reizes nebija lielāks līdz pat priekšpēdējā brauciena finišam. Viesu rindās izteikti līderi bija pagājušā gada Vācijas čempions Kevins Vēlberts (četras uzvaras pēc kārtas) un 2017. gada Austrālijas čempions Semjuels Masterss, savukārt daugavpiliešiem mača sākums neoadevās Jevgeņijam Kostigovam, bet Stivens Vorals pēc lieliska sākuma nedaudz uzdeva. Bija skaidrs, ka viss izšķirsies mača galotnē, iespējams, ka pat pēdējā 15. braucienā, kā tas bija pērn (toreiz Kostigovs un Vorals uzvarēja ar 5:1 un summā komandai uzvara ar 47:43). Šoreiz scenārijs bija tikai līdzīgs.

Pēc 9 braucieniem rezultāts bija neizšķirts - 27:27, taču trīs no atlikušajiem braucieniem "Loko" uzvarēja ar 5:1, bet trijos braucienos bija neizšķirts 3:3. Iesāka Daniils Kolodinskis un Bahs 10. braucienā - dubultuzvara pār Mastersu un 32:28. Sekoja trīs neizšķirti un pirms diviem pēdējiem braucieniem - 41:37. Teorētiski viesi varēja ne tikai izbēgt no zaudējuma, bet arī uzvarēt, taču jau pēc 14. braucienā viņu cerības zuda - uzvarēja Puodžuks, bet Bahs pēdējā aplī apsteidza 2022. gada Zviedrijas junioru čempionu Kasperu Henriksonu - 5:1 uzvara, summā 46:38 un nodrošināta uzvara visā mačā. Skaistu punktu pielika Kostigovs un Kolodinskis - Kostigovs bija pirmais, bet Kolodinskis pēdējā aplī apsteidza Mastersu un atkal 5:1. Uzvara ar 12 punktu pārsvaru ļauj cerēt uz bonuspunktu otrā riņķa mačā Polijas pirmajā galvaspilsētā Gņezno.

Tā bija komandas uzvara, par ko liecina "Optibet Lokomotīves" spīdvejistu gūtie punkti - pa 10 punktiem Puodžuka, Kolodinska un Kostigova rēķinā, 9 punkti Baham, 6 punkti Voralam un arī junioru 6 punkti (Kauliņam - 4, Juhno - 2) būtiski ietekmēja galaiznākumu.

Nākamais mačs "Loko" būs 28. aprīlī viesos ar Opoles komandu, bet savā mototrekā nākamais mačs būs 19. maijā ar Pilas komandu. Pirms tā - Eiropas čempionāta (SEC) finālposmu pretendentu izšķirīgās sacensības 12. maijā. Andžejam Ļebedevam vieta SEC finālposmos ir nodrošināta, cerams, ka tajos tiks vēl kāds no mūsu labākajiem spīdvejistiem, bet vispirms viņiem būs jāpārvar pusfinālus (viena vieta mājiniekiem 12. maijā tik un tā būs).