Nikijam Pedersenam otrā uzvara, Antonio Lindbeks - trešais

Nikijam Pedersenam otrā uzvara, Antonio Lindbeks - trešais

Dānis Nikijs Pedersens kļuva par pirmo, kuram šosezon izdevās uzvarēt divos spīdveja "Grand Prix" seriāla posmos, savukārt Daugavpils "Lokomotīves" leģionārs un līderis Antonio Lindbeks 6. posma finālā Molillas mototrekā Zviedrijā finišēja trešais un tas bija viņa 13. pjdestāls karjerā GP posmos.

Stipra un ilga lietus dēļ sacensības Molillas mototrekā sākās par stundu vēlāk nekā bija paredzēts un pirmā braucienu sērija aizritēja smagos apstākļos - pirmajā līkumā braukšana vairāk atgādināja motokrosu nekā spīdveju... Jau sacensību gaitā mototreka "glābšanas brigādei" izdevās padarīt celiņu krietni labāku un 6. posms kļuva par vienu no aizraujošākajiem šajā sezonā.

Nikijs Pedersens vispirms trīs reizes pēc kārtas finišēja otrais, bet pavisam pamatsacensībās ieguva 11 punktus un piekāpās tikai līderim kopvērtējumā Taiam Vofindenam no Lielbritānijas, kurš pēc neveiksmīga pirmā brauciena (trešais) uzvarēja četrus atlikušos braucienus un ieguva 13 punktus. Pārliecinoši - ar uzvaru - sāka arī Antonio Lindbeks, kurš šajā posmā startēja ar wild card jeb īpašo ielūgumu kā treka pārstāvis. "Toninju" neizdevās tikai viens brauciens un viņš ar 10 punktiem arī pārliecinoši tika pusfinālā. Ārpus pusfināla palika Latvijas GP ieguvējs polis Macejs Janovskis - gan viņam, gan pašreizējam pasaules čempionam amerikānim Gregam Henkokam bija pa 8 punktiem, taču pusfinālā tika amerikānis (divas uzvaras braucienos, kamēr Janovskim - viena).

Pirmajā pusfinālā pirmais bija Pedersems un 60. reizi karjerā iekļuva GP finālā. Otrais - Vofindens, bet ārpus fināla palika Nīlss Kristians Iversens (Dānija) un austrālietis Kriss Holders. Otrajā pusfinālā pirmās divas vietas ieņēma Lindbeks un slovēnis Matejs Žagars. Trešais finišēja Henkoks, kurš šosezon joprojām nav ne reizes iekļuvis finālā, bet ceturtais palika austrālietis Džeisons Doils.

Finālā teicams starts padevās Pedersenam un Lindbekam, dānis izvirzījās pēc pirmā līkuma vadībā, bet Lindbeku otrajā aplī apsteidza arī Vofindens. Pedersenam tā bija 15. uzvara karjerā GP posmos, savukārt Vofindenam neizdevās uzvarēt Molillā otro gadu pēc kārtas.

Kopvērtējumā pēc 6 no 12 posmiem Vofindenam ir 80 punktu un viņš tāpat kā pirms Zviedrijas posma par 9 punktiem apsteidz Pedersenu. Vēl spraigāka kļuva spēkošanās par 3. vietu un palikšanu astoņniekā, kas dos tiesības uz vietu nākamā gada GP seriālā. Trešais ar 58 punktiem ir Henkoks, taču no viņa tikai par 5 punktiem atpaliek Žagars un Iversens, par 7 punktiem - Holders. Astotais pašreiz ir Janovskis, bet tikai par attiecīgi 5 un 8 punktiem atpaliek dānis Mihaels Jepsens Jensens un zviedrs Andreass Junsons.

Nākamais GP posms risināsies 8. augustā Horsensas mototrekā Dānijā.