Bogdanovs un Puodžuks uzzina starta numurs

Bogdanovs un Puodžuks uzzina starta numurs

5. septembrī Ribņikas mototrekā Polijā risināsies 2016. gada spīdveja "Grand Prix" pretendentu fināls, kurā pirmo reizi iekļuva divi Latvijas pārstāvji - Ķasts Puodžuks un Maksims Bogdanovs. Vakar abi uzzināja savus starta numurus un līdz ar to konkurentus katrā no pieciem braucieniem. Savukārt wild card jeb īpašos ielūgumus saņēma dānis Peters Kildemands un poļu talants Bartošs Zmažliks.

Maksimam Bogdanovam būs 4. starta numurs un savā pirmajā braucienā viņš tiksies ar čehu Vāclavu Miliku, poli Pšemislavu Pavļicki un zviedru Kimu Nilsonu, kurš aizstās Aleksandru Loktajevu no Ukrainas (4. vieta GP pretendentu pusfinālā Rīgā) - Loktajevam pirms viena no Polijas Ekstralīgas mačiem asinīs tika konstatētas narkotiku paliekas un viņš ir atstādināts no visām sacensībām, turklāt talantīgajam jaunajam motobraucējam draud arī pāris gadu diskvalifikācija.

Ķasts Puodžuks brauks ar 14. numuru un savā pirmajā braucienā tiksies ar jau pieminēto Zmažliku (pērn uzvarēja GP posmā Gožuvā, pašreiz ir viens no junioru pasaules čempionāta līderiem - pēc 1. finālposma viņam un dānim Mikelam Mihelsenam ir pa 14 punktiem), kluba biedru "Lokomotīvē", šā gada Pasaules kausa ieguvēju zviedru Fredriku Lindgrenu un britu Krisu Harisu.

Bez Zmažlika wild card ieguva arī Peters Kildemands, kurš GP pretendentu pusfinālā Rīgā piedzīvoja kritienu savā pirmajā braucienā un vairs nevarēja sacensības turpināt, bet pirms dažām dienām Kildemands uzvarēja GP posmā Horsensas mototrekā Dānijā (pirmā uzvara GP posmos karjerā). Pretendentu fināla rezervisti būs vācietis Kevins Vēlberts un slovāks Martins Vaculiks, starp pieciem rezervistiem, kas var aizstāt kādu, ja tas nevarēs piedalīties savainojuma dēļ, ir arī Andžejs Ļebedevs. Pretendentu finālā ir arī vēl viens "Lokomotīves" leģionārs un vēl viens šā gada Pasaules kausa ieguvējs, kā arī šā gada Zviedrijas čempions Antonio Lindbeks.

Nākamā gada GP seriālā iekļūs tikai pirmo triju ieguvēji. Starp pretendentu finālistiem ir tikai divi no šā gada GP seriāla dalībniekiem - Kriss Hariss un Peters Kildemands (aizstāja savainojumu guvusō poli Jaroslavu Hampelu), taču maz ticams, ka viņi kopvērtējumā būs pirmajā astoņniekā un tas nozīmē, ka 4. vai pat 5. vietas ieguvējiem (kā tas, piemēram, bija pērn) uz vietu GP seriālā ir velti cerēt...