Andžejam Ļebedevam jākāpj augstāk, Loko - jāturpina uzvarēt bez Kīlmekorpi

Andžejam Ļebedevam jākāpj augstāk, Loko - jāturpina uzvarēt bez Kīlmekorpi

Sestdien Lubļinas mototrekā Polijā risināsies junioru pasaules čempionāta otrais finālposms spīdvejā junioriem (sākums - plkst. 17 pēc Latvijas laika), kurā piedalīsies arī Andžejs Ļebedevs, bet svētdien Polijas pirmajā galvaspilsētā Gņezno savu kārtējo maču Polijas Nice līgā aizvadīs Daugavpils "Lokomotīve". Ļebedevam pēc pirmā posma ir tikai 5 punkti un jācenšas kāpt augstāk, savukārt "Loko" būs jācenšas uzvarēt bez viena no saviem līderiem Jūnasa Kīlmekorpi.

Junioru pasaules čempionātā pēc pirmā no trim finālposmiem līderi ar 14 punktiem ir dānis Mikels Mihelsens un polis Bartošs Zmažliks, 11 punktu ir dānim Nikolajam Buskam Jakobsenam, pa 10 punktiem - dāņiem Mikelam Beham un Andersam Tomsenam, austrāliešiem Bredijam Kurcam un Maksam Frikem. Spēkošanās par titulu solās būt ļoti aizraujoša, taču vismaz pēc pirmā posma tajā nepiedalās Andžejs Ļebedevs - viņš Lonigo mototrekā Itālijā jau pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, kas ietekmēja arī turpmāko sniegumu un izdevās iegūt tikai 5 punktus. Pēdējā laikā Andžejs ir labā sportiskā formā, tā ka Ļubļinā viņam jābūt starp labākajiem un jāuzlabo sava pozīcija kopvērtējumā.

Svētdien mačā Gņezno pret "Start" daugavpiliešiem nevarēs palīdzēt Jūnass Kīlmekorpi, kuram ir pasaules čempionāta GP posms garajā trekā jeb hipodromā (Kīlmekorpi ir līderis kopvērtējumā). "Lokomotīves" vadība nolēma nesaukt kādu citu no pieteiktajiem leģionāriem, bet gan atkal uzticēties visiem trim saviem junioriem - proti, arī šoreiz kopā ar Ļebedevu, Maksimu Bogdanovu, Ķastu Puodžuku, Antonio Lindbeku un Fredriku Lindgrenu brauks gan Ivans Pļešakovs, gan Jevgeņijs Kostigovs.

Jācer, ka Kīlmekorpi iztrūkums nekļūs par iemeslu, lai "Start" komanda gūtu savu pirmo uzvaru šajā čempionātā... Mājiniekiem nebūs dāņa Bjarnes Pedersena, toties būs abi komandas jaunpienācēji (aizvadījuši pa vienam mačam) dānis Jespers Sēgords (pērn bija Dānijas čempionāta finālā) un anglis Kīls Ņūmens. Mačam pieteikti arī Adrians Gomuļskis, Zbigņevs Suheckis un Norberts Košcjuhs - trīs pazīstami poļu spīdvejisti. Viens juniors būs Mihals Piosickis, bet otrs vēl nav nosaukts.

"Loko" pašreiz Nice čempionāta turnīra tabulā atrodas otrajā vietā aiz Ribņikas ROW, kam ir par trim punktiem un vienu maču vairāk. 23. augustā abi līderi tiksies savā starpā Daugavpilī un "Loko" uz šo maču būs labākais sastāvs. Taču vispirms - jāuzvar Gņezno.