Spīdveja "Grand Prix" sezona iesākas ar Kildemanda uzvaru

Spīdveja

Šovakar ar sacensībām Slovēnijā iesākusies jaunā "Grand Prix" seriāla sezona spīdvejā. Pirmajās sacīkstēs par uzvarētāju kļuva dānis Peters Kildemands, kuram tā bija otrā uzvara karjerā. Esošais pasaules čempions Tajs Vofidens palika ceturtais.

Slovēnijas pilsētas Krško mototrekā pēc 189 dienu pārtraukuma atkal tika aizvadītas spīdveja "Grand Prix" sacīkstes. Šogad starp pamatsastāva dalībniekiem atgriezās Latvijā labi pazīstamais zviedrs Antonio Lindbeks, savukārt pirmo reizi debitēja Bartošs Zmažliks. Jaroslava Hampela savainojuma dēļ pie braukšanas tika arī Daugavpils "Lokomotīves" leģionārs Fredriks Lindgrens. Ar savainojumu sacīkstes aizvadīja Peters Kildemands, kuram šī ir pirmā pilnvērtīgā sezona "Grand Prix".

Pirms posma sākuma par galvenajiem favorītiem tika nosaukti Gregs Henkoks, Tajs Vofindens un Niki Pedersens. Ļoti augstu tika vērtētas mājinieka Mateja Žagara izredzes, nedaudz zemāk kotējās poļu (Janovskis, Zmažliks), zviedru (Junsons, Lindbeks, Lindgrens), dāņu (Iversens, Kildemands) un austrāliešu (Doils, Holders) izredzes. Izteikta pastarīša loma tika atvēlēta slovēnim Denisam Stojam, kā arī zemu vērtējās brita Krisa Harisa iespējas pacīnīties par godalgām.

Mājinieku cerības uz augstu vietu tika sagrautas trešajā braucienu sērijā, kad Žagars par kritiena izraisīšanu ar Pedersenu tika diskvalificēts (Pedersens ilgi necēlās, tomēr beigās piecēlās un startēja atkārtotajā startā). Knapi pusfinālam kvalificējās esošais čempions Vofindens, kurš bija pēdējais, kuram pusfinālam pietika ar astoņiem punktiem. Interesanti, ka neviens no braucējiem pamatbraucienos neieguva vairāk par desmit punktiem, bet aiz borta palika trīs(!) spīdvejisti ar astoņiem punktiem.

Vairākus spilgtus braucienus aizvadīja bijušais daugavpilietis Lindbeks, taču pusfinālā viņam neizdevās izrāpties no pēdējās pozīcijas. Lindgrens ieguva septiņus punktus un šoreiz palika 12. pozīcijā. Pusfinālā apstājās arī amerikānis Henkoks, bet negaidīti finālu sasniedza Džeisons Doils un Kriss Holders.

Lielajā finālā Kildemands izcīnīja ļoti pārliecinoši pirmo vietu, bet Doils finišēja drošā otrajā pozīcijā. Spraigā cīņā par trešo vietu Holders tomēr spēja apsteigt Vofindenu.

Jaunā sezona iesākusies ļoti spraigi un nākamais posms tiks aizvadīts 14. maijā Varšavā. Šogad Latvijā neviens no pasaules čempionāta posmiem nav paredzēts, toties 6. augustā Daugavpilī notiks Eiropas čempionāts.