Ričards Ansviesulis ceturtais Itālijā

Ričards Ansviesulis ceturtais Itālijā

Latvijas jaunais spīdvejists Ričards Ansviesulis nedēļas nogalē Terencano mototrekā ieņēma 4. vietu Itālijas čempionāta pirmajā posmā. Rīgas IK "Auseklis" audzēknis bija vienīgais ārzemnieks starp 17 pirmā posma dalībniekiem.

Pamatsacensībās Ričards Ansviesulis ieguva 12 punktus un piekāpās tikai trim pašreiz spēcīgākajiem itāļu spīdvejistiem, kuri visi trīs sakrāja pa 14 punktiem - Nikolasam Kovati (argentīnietis ar Itālijas pasi, kuram bija lielākais iegudījums Itālijas izlases uzvarā Eiropas čempionātā pāriem pirms dažiem gadiem Biķrenieku mototrekā Rīgā - stipra lietus dēļ toreiz sacensības neizdevās aizvadīt līdz galam, taču bija aizvadīts pietiekami daudz braucienu, lai varētu apkopot galarezultātus), Nikolasam Vičentinam un Pako Kastanjam. Pārējie mājinieki tika pārspēti pārliecinoši.

Četri labākie piedalījās finālbraucienā, kurā uzvarēja Kovati, otrais bija Vičentins, trešais - Kastanja un ceturtais - Ansviesulis. Laba vieta un laba pieredze. Jācer, ka izdosies piedalīties arī pārējos posmos un paspēkoties par vietu trijniekā kopvērtējumā.