Lāčus bez Morisa neuzvarēt...

Lāčus bez Morisa neuzvarēt...

Jau iepriekš bija zināms, ka Daugavpils Optibet Lokomotīve spīdveja komandai Polijas 2. līgas mačā Ravičā nevarēs palīdzēt austrālietis Niks Moriss (viņam mačs britu Premiership čempionātā) un tāpēc tika nolemts pieteikt ... dāni Renē Bahum kurš savainojuma dēļ braukt vēl kādu laiku nevar;es, taču viņa vietā var pielietot tā saukto brauc;eja aizstāšanu - proti, katrā braucienu sērijā viņa vienā izbrauc kāds cits. Tas diemžēļ nelīdzēja - bez viena no 2. līgas labākajiem spīdvejiostiem Lāčus (Kolejarz komandas logo ir nikns lācis) neuzvarēt - 38:52.

Sākums daugavpiliešiem gan bija ļoti labs, jo pirmajā braucienā Adams Eliss un Jevgeņijs Kostigovs atveda 5:1 uzvaru, taču tad nākamie trīs braucieni pirmajā braucienu sērijā tika zaudēti ar 2:4 un divreiz ar 1:5. Summā - 9:15 pēc četriem braucieniem. Abu komandu pirmā riņķa mačā Daugavpilī ar 44:43 uzvarēja Ravičas komanda, tā ka mājinieki pamatoti cerēja uz trim punktiem - divi punkti par uzvaru un plus vēl bonuspunkts. Ne velti viņi rindās bija abi austrālieši - Sems Masterss un Džošs Pikerings, kā arī labākais Francijas juniors Stīvens Gorē un juniors Kšištofs Sadurskis "viesa" lomā no 1. līgas komandas Krosno "Cellfast Wilki". Var teikt - optimālais sastāvs, ko nebūt nevarēja teikt par "Loko".

Pēc otrās braucienu sērijas jeb 7. brauciena - 27:15 mājinieku labā, kas atstāja visai niecīgas izredzes izglābties. No atlikušajiem astoņiem braucieniem viesiem izdevās uzvarēt četros, taču neko būtiski tas nevarēja mainīt. Nevar teikt, ka "Loko" necīnījās, taču tikai Eliss stabili veda punktus un uzvarēja braucienos. Pārējie - nestabili un galvenokārt neveiksmīgi, tā ka ne tikai Morisa iztrūkums bija zaudējuma iemesls. Mača liktenis praktiski bija izšķirts jau pirms četriem pēdējiem braucieniem - 42:24 mājinieku labā. "Loko" piecas reizes zaudēja braucienos ar 1:5, bet paši summā uzvarēja tikai četros braucienos (vienreiz - ar 5:1).

"Loko" rindās Eliss atveda 16 punktus (7 braucienos), Daniilam Kolodinskim - 8, Jevgeņijam Kostigovam - 6, Kevinam Jūlam Pedersenam - 5, Ķastam Puodžukam - 2 un Ernestam Matjušonokam - viens punkts.

"Optibet Lokomotīve" turnīra tabulā pagaidām saglabā 4. vietu.