Leģionāri pieviļ, savējie - izglābj

Leģionāri pieviļ, savējie - izglābj

Kārtējais andrenalīnspīdvejs Daugavpilī - desmit punktu pārsvars, mīnus 4 pirms pēdējā brauciena, bet tomēr neizšķirts. Optibet Lokomotīve varēja uzvarēt Polijas 2. līgas čempionāta līderi Opoles komandu Bedmet Kolejarz, varēja zaudēt tai, bet mačs beidzās neizšķirti - 45:45. Apmēram 5000 skatītāju ieguva pilnu pārdzīvojumu klāstu.

Tikai viens no 15 braucieniem beidzās neizšķirti 3:3, kas tikai lieku reizi liecina, cik viļņveidīgi un emocionāli ritēja mačs "Lokomotīves" spīdveja stadionā. Junioru pāris Ričards Ansviesulis un Ernests Matjušonoks otrajā braucienā uzvarēja ar 5:1 un izvirzija mājiniekus vadībā - 7:5. Tūdaļ pat skoja 1:5 zaudējums, bet tad ar 5:1 uzvarēja Daniils Kolodinskis un Ansviesulis - atkal vadībā "Loko". Pēc 5. brauciena (4:2 uzvara Ķastam Puodžukam un Kevinam Jūlam Pedersenam) - 23:19 "Loko" labā, bet... 1:5 nākamajā braucienā. Lai būtu vēl jautrāk, tad Kolodinskis un Jevgeņijs Kostigovs atved 5:1 uzvaru un atjauno 4 punktu pārsvaru. Ansviesulis un Stīvens Vorals - 4:2, Kostigovs un Kolodinskis - 5:1 un pēc 9 braucieniem 32:22. Šķita, ka veikts izšķirīgais izrāviens, taču tā nenotika. Sākās pārdzīvojumiem bagātākā mača daļa ar laimīgām beigām.

Nākamos piecus braucienus "Optibet Lokomotīve" zaudēja summā ar rezultātu 8:22 un pirms pēdējā 15. brauciena rezultāts bija 44:40 viesu komandas labā. Ļoti vāji brauca abi leģionāri Vorals un Pedersens - viņi kopā sešos braucienos (vēl vienā braucienā Vorala izstāšanās, kad viņš bija otrajā vietā) atveda tikai 3 punktus, kas noteikti būtiski ietekmēja mača gaitu un neļāva saglabāt vadību. Kurus leģionārus tagad komandas vadība aicinās uz nākamo maču? Diezin vai kāds varēs atbildēt. Maču izglāba vietējie spīdvejisti. Pēdējā 15. braucienā Kostigovs un Kolodinskis nodemosntrēja pāra paraugbraucienu, uzvarēja ar 5:1 un izglāba komandu no zaudējuma - 45:45. Viņi abi arī atveda "Loko" labā visvairāk punktu - attiecīgi 10 un 11, bet Daniils aizvadīja savu līdz šim labāko maču "Loko" sastāvā. Liels pienesums bija no Ansviesuļa, kurš pārliecinoši uzvarēja divos braucienos un divreiz ar viņa piedalīšanos tika gūta 5:1 uzvara. Misēklis sanāca 12. braucienā, kurā Ričards nedaudz aizkavējās ieņemt vietu pie starta lentām un tika diskvalificēts, taču arī tā ir vērtīga pieredze. Jebkurā gadījumā - Ansviesuļa sniegums bija patīkams pārsteigums. Jau minētajā 12. braucienā Matjušonoks palika viens pret diviem pretiniekiem un - pārliecinoši uzvarēja. Abi "Loko" juniori kopā atveda 15 punktus (Ansviesulis - 9, Matjušonoks - 6), kas bija lielā mērā izšķirīgs ieguldījums. Puodžuks brauca nestabili (0,3,1,2 un 0 punktu), taču arī bez viņa 6 punktiem neizšķirta nebūtu. Tieši pašmāju braucēju sniegums ir pozitīvākais šajā mačā.

Skaidrs ir viens - arī turpmāk, vismaz nākamajā mačā, atkal jāuzticas pašmāju braucējiem. Iespējams, ka atkal jāaicina Niku Morisu, tikai 22 gadus vecajam Pedersenam, iespējamsm, jādod vēl vienu iespēju, bet Vorals vismaz pagaidām nemaz nepārliecina. Gustavs Grāns? Mūsu juniori mačā ar Opoles komandu bija krietni labāki, tā ka Grānu varbūt varētu pieteikt nākamajam mačam Vorala vietā vai rezervista lomā, lai viņš nepieciešamības gadījumā varētu aizstāt arī kādu no junioriem. Kluba vadībai būs, par ko palauzīt galvu. Nākamais mačs daugavpiliešiem būs 21. maijā Tarnuvā. Ar 3 punktiem četros mačos "Optibet Lokomotīve" pašreiz turnīra tabulā ieņem 4. vietu.

Oļegs Mihailovs atveda 6 punktus, bet viņa pārstāvētā Pilas komanda (ar to 'Loko" būs nākamais māčs savā mototrekā 4. jūnijā) savā mototrekā spēkojās neizšķirti 45:45 ar Gņezno "Start" komandu.