Izmaiņas spīdveja kluba «Lokomotīve» vadībā

Izmaiņas spīdveja kluba «Lokomotīve» vadībā

24. novembrī biedrības “Speedway Grand Prix of Latvia” dibinātāju sapulcē (spīdveja klubs “Lokomotīve” Daugavpils) tika nolemts iecelt jaunu valdes locekli.

Jaunajam vadītājam Andrim Morozovam ir liela pieredze darbā sporta un jaunatnes izglītības jomā, viņš ir biedrības “Par sporta sabiedrību” vadītājs. Kopš jūlija Andris vada Daugavpils Olimpisko centru.

Kluba vadītāja amatā viņš nomainīja Edgaru Kucinu, kurš divus gadus bija valdē un kopš 2023. gada ir bijis vienīgais vadītājs. Strādājot privātajā sektorā, Edgaram bija grūti apvienot darbu klubā, daudzi darba procesi palēninājās, kas ietekmēja gan kluba attīstību, gan komandas rezultātu Polijas līgas čempionātā.

Arī svarīgs izmaiņu iemesls bija spīdveja kluba "Lokomotīve" finanšu optimizācija un vadības restrukturizācija.

Turpmāk vadītājs nesaņems atalgojumu klubā, kas ļaus samazināt administratīvo slogu kluba budžetā par 15 tūkstošiem eiro gadā.

Papildus tam klubā tiks izveidota konsultatīvā padome, kurā darbosies pilsētas mērs Andrejs Elksniņš, Latvijas treka komisijas vadītājs Vladimirs Ribņikovs, sporta komentētājs Anatolijs Kreipāns un sabiedrības pārstāvis Vladimirs Vagels.

Turpmāk visus būtiskos attīstības un finansēšanas jautājumus lems kluba vadītājs kopā ar padomi. Jaunā vadītāja un padomes uzdevumos ir izveidot spīdveja attīstības koncepciju turpmākajiem gadiem, kurā prioritāte būs bērnu un jauniešu spīdveja attīstībai, ka arī strādāt pie budžeta nodrošināšanas un interešu aizstāvības galvenā dibinātāja priekšā - Daugavpils pašvaldības.