Andžejs Ļebedevs vienā komandā ar Nikiju Pedersenu

Andžejs Ļebedevs vienā komandā ar Nikiju Pedersenu

Jaunajā spīdveja sezonā viens no labākajiem Latvijas spīdvejistiem daugavpilietis Andžejs Ļebedevs startēs arī Dānijas spīdveja līgā un brauks Dānijas čempiona "Holsted" kluba rindās kopā ar trīskārtējo pasaules čempionu Nikiju Pedersenu.

Dānijas spīdveja līgas klubos braucēji tiek sadalīti A, B, C un D kategorijas, katras kategorijas braucējam tiek piešķirts noteikts reitinga punktu skaits (attiecīgi - 8,6,3 un 1) un komandu mačā piecu vienas komandas braucēju kopīgais reitinga punktu skaits nedrīkst būt mazāks par 19 un lielāks par 24.

Lieki teikt, ka Nikijam Pedersenam ir A kategorija un viņš ir Dānijas čempionu līderis, savukārt ar B kategoriju ir pieci braucēji, starp kuriem arī Andžejs Ļebedevs. Viņa konkurenti par vietu sastāvā būs pieredzējušais polis Damjans Baļinskis, kā arī dāņi Nikolajs Klinds, Niklass Porsings un Rasmuss Jensens, kuri arī ir B kategorijas braucēji. No pārējiem "Holsted" motobraucējiem pazīstamākie ir austrālietis Tīrons Proktors un čehs Jozefs Francs (pagājušajā sezonā nespēja nostiprināties Daugavpils "Lokomotīves" sastāvā).