"Lokomotīves" ekipāža pilna - plus Nilsons un Kolodinskis

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda nokomplektējusi sastāvu 2017. gada sezonai un iesniegusi to Polijas Nice līgā. "Loko" ekipāžai pirmdien pievienojās vēl viens ārzemnieks un viens talantīgs pašmāju motobraucējs.

Polijas Nice līgas čempionu rindas papildinājis 26 gadus vecais zviedrs Kims Nilsons un 15 gadus vecais (16 gadi paliks 20. novembrī) talantīgais pašmāju spīdveja audzēknis Daniils Kolodinskis.

Kims Nilsons savulaik Zviedrijas junioru izlases sastāvā vienreiz ieguva sudraba un divreiz bronzas medaļu U21 pasaules čempionātos. Četras reizes viņš ar wild card jeb īpašo ielūgumu vai rezervista lomā startēja GP posmos (labākais sasniegums - 5 punkti aizvadītajā sezonā Zviedrijas GP). 2011. gadā Kims ieguva bronzas medaļu Zviedrijas junioru čempionātā, bet 2013. gadā bija ceturtais starp pieaugušajiem. Polijas spīdvejā Nilsonam ir maza pieredze - 2014. gadā viņš piedalījās trijos mačos Gņezno "Start" rindās.

Kims Nilsons kļuva par piekto ārzemnieku "Loko" sastāvā - bez viņa komandā ir somi Jūnass Kīlmekorpi un Timo Lahti, krievs, šā gada Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Sergejs Logačovs, kā arī šā gada Eiropas čempions pāriem, Argentīnā dzimušais Itālijas spīdvejists Nikolass Kovati.

Junioru sastāvam pievienojies vēl tikai 15 gadus vecais Daniils Kolodinskis, kura tēvs Oļegs savulaik bija viens no labākajiem "Loko" junioriem un kurš šosezon sevi apliecināja Latvijas un Somijas junioru mačā Rīgā. Junioru sastāvā jaunajā sezonā jau ir seši motobraucēji.