"Lokomotīve" atved bonuspunktu no Lodzas

Divus mačus divās dienās Polijas Nice spīdveja līgā nācās aizvadīt Daugavpils "Lokomotīves" motobraucējiem - pārliecinošajai uzvarai savā mototrekā pār Pilas komandu (58:32) sekoja zaudējums pirmdien Lodzā mačā ar "Orzel" - 40:50. Taču "Loko" ieguva bonuspunktu, jo pirmajā mačā savā mototrekā bija pārspējusi "Ērgļus" ar 12 punktu starpību. Tas var izrādīties ļoti vērtīgs punkts cīņā par vietu pusfinālā jeb pirmajā četriniekā.

Tas praktiski bija pirmais mačs jaunajā Lodzas spīdveja stadionā, jo dienu iepriekš "Orzel" un Gdaņskas komandas aizvadīja tikai divus braucienus pirms sākās lietusgāze... Nepazīstamais mototreks un it īpaši celiņa pārmaiņas sacensību gaitā ietekmēja "Loko" sniegumu (mājinieki tomēr šeit jau bija trenējušies), kas izpaudās uzvarētos startos un sekmīgā brauciena sākumā, bet tad - pārvērtās zaudējumā.

Tiesa, līdz pat 10. braucienam mačs ritēja punkts punktā un pēc 9 braucieniem bija neizšķirts - 27:27. Mājiniekiem sastāvā nebija dāņa Hansa Andersena un poļu izcelsmes austrālieša Džoša Grajčoneka, jo viņiem vakar bija mači britu Premjerlīgā, savukārt "Loko" rindās atkal bija Vadims Tarasenko. "Lokomotīvei" visi guva punktus, taču pietrūka vēl izteiktāka līdera vai pat pāris līderu, jo šoreiz, piemēram, divreiz bez punktiem palika pat Peters Ljungs. 10. braucienā mājinieki uzvarēja ar 5:1, bet nākamajā ar 4:2 un panāca 36:30 savā labā. Sekoja divi neizšķirti 3:3 un pirms pēdējiem diviem braucieniem rezultāts bija 42:36 mājinieku labā. Diemžēļ 14. braucienā abi mūsu labākie leģionāri Timo Lahti un Ljungs zaudēja ar 1:5 un līdz ar to "Orzel" nodrošināja uzvaru mačā, kā arī ieguva cerības uz bonuspunktu - proti, divu maču summā "Loko" pārsvars bija vairs tikai divi punkti. Pēdējā braucienā atkal startēja Lahti ar Ljungu un otro reizi viņi nezaudēja - 3:3 un bonuspunkts brauc uz Daugavpili. "Orzel" ar šo uzvaru saglabā izredzes tikt pusfinālā, kaut gan izdarīt to būs ļoti grūti.

11 punktus "Loko" rindās sakrāja Lahti, 8 - Ljungs, 7 - Oļegs Mihailovs, pa 5 - Tarasenko un Ķasts Puodžuks (brauca ar savainotu kāju), pa 2 punktiem - Jevgeņijs Kostigovs un Artjoms Trofimovs.

Ar 17 punktiem "Lokomotīve" Nice līgas turnīra tabulā saglabā otro vietu. Nākamais mačs būs 12. augustā Krakovā un tajā nāksies iztikt bez abiem labākajiem junioriem - Mihailovam un Trofimovam 11. augustā Somijā būs Eiropas U19 čempionāta fināls, kurā abi daugavpilieši ir pretendenti uz medaļām. Visādi tika rēķināts, visādi varianti tika meklēti, taču laicīgi ierasties Krakovā viņi nepaspēs. Viņu vietā acīmredzot brauks Dāvis Kurmis un Ernests Matjušonoks.