Lokomotīve pārbrauc pāri konkurentiem

Lokomotīve pārbrauc pāri konkurentiem

Pirmo uzvaru Polijas eWinner 1. līgas čempionātā spīdvejā guva Daugavpils Lokomotīve. Tiešie konkurenti cīņā par vietas saglabāšanu 1. līgā Bidgoščas Abramczyk Polonia spīdvejisti tika burtiski sagrauti - 60:30.

Uz tamlīdzīgu pārsvaru diezin vai cerēja pat vislielākie optimisti, taču tas šajā mačā bija likumsakarīgs galaiznākums. Seši no pirmajiem septiņiem braucieniem beidzās ar rezultātu 5:1 un piecas reizes dubultuzvaru braucienā guva "Loko" pāris - vispirms Pontuss Aspgrens un Jevgeņijs Kostigovs, tad junioru pāris Oļegs Mihailovs un Francis Gusts, tad sanāca 1:5 Andrejam Kudrjašovam un Linusam Sundstrēmam no viesu spēcīgākajiem braucējiem dāņa Aleksandera Līagera un Dāvida Lamparta, bet tad 5:1 atveda Ķasts Puodžuks un Gusts, kā arī Kostigovs ar Sundstrēmu. Kudrjašovs un Mihailovs - 4:2 pret Līageru un vācieti Kaiu Hukenbeku, bet tad atkal 5:1 - Puodžuka un Aspgrena izpildījumā. 30:12 pēc 7 braucieniem. Šaubu par uzvaru vairs nebija, taču bija svarīgi gūt pēc iespējas pārliecinošāku uzvaru - ja neizdodas uzvarēt otrā riņķa mačā Bidgoščā, tad vismaz lai varam iegūt bonuspunktu. Izdevās - ar tik lielu pārsvaru "Loko" Bidgoščas komandu nekad līdz šim nebija uzvarējis.

Kad 11. braucienā zviedru duets Sundstrēms un Aspgrens atveda 5:1, bet 13. braucienā viņu panākumu atkārtoja Latvijas un Krievijas pāris Puodžuks un Kudrjašovs, tad jau bija skaidrs, ka uzvara būs pārliecinoša - 53:25.

Pirms pēdējiem diviem braucieniem pārsteidza "Loko" treneris Nikolajs Kokins (apsveicam par kļūšanu par vectēvu!), kurš 14. braucienam pieteica junioru pāri Mihailovu un Gustu pret Līageru un Hukenbeku. Tik pat pārsteidzošs bija arī brauciens - Gusts lieliski izmantoja nelielu viesu misēkli izejā no pirmā līkuma, abus apsteidza un kļuva par līderi, bet vēlāk Mihailovs izmantoja Līagera kļūdu un atkal - 5:1! Pāris Mihailovs/Gusts šosezon vēl nav zaudējis nevienā braucienā - trīs 5:1 uzvaras junioru braucienos un divi 3:3 neizšķirti plus viena 5:1 uzvara pār konkurentu pieaugušo pāri. Gustam atkal karjeras rekords - 7 punkti - un pirmā uzvara braucienā ar konkurentu pieaugušo pāri. Pēdējā braucienā viesi uzvarēja ar 4:2, bet kopumā "Loko" guva ļoti pārliecinošu uzvaru ar 60:30.

Visvairāk punktu daugavpiliešu labā atveda Kostigovs - 12, Aspgrenam - 10, Puodžukam un Kudrjašovam - pa 9, Mihailovam un Gustam - pa 7 un Sundstrēmam - 6 punkti.

Ļoti spraiga būs nākamās nedēļas nogale - 14. augustā Eiropas U19 čempionāta pusfinālā Pardubicē brauks Ernests Matjušonoks un Ričards Ansviesulis, 15. augustā Latvijas U21 junioru izlase - Mihailovs, Gusts, Daniils Kolodinskis, Ansviesulis un Matjušonoks - sacentīsies ar Čehiju un Slovākiju par vienu vietu finālā, bet 16. augustā Žarnovicā būs Eiropas U19 čempionāta fināls, kurā Latvijai atvēlēto vietu ieņems Gusts, un jācer, ka viņam pievienosies vismaz vēl viens no pusfināla (finālā iekļūs pirmie seši). Gusts līdz ar to nevarēs piedalīties mačā ar Gņezno "Start", taču otrā riņķa mačā ar Polijas pirmās galvaspilšetas komandu 24. (jā, pirmdien) augustā Daugavpilī viņš jau būs sastāvā.